Opkoopbescherming in Den Haag, verhuurvergunning aanvragen

december 28, 2022

Vanaf 1 maart 2022 geldt in Den Haag opkoopbescherming voor woningen. Als u een woning koopt met een WOZ-waarde tot en met € 355.000 mag u deze niet verhuren. Onder bepaalde voorwaarden kunt u een vergunning of ontheffing krijgen om de woning toch te kunnen verhuren.

Read More

Rookmelders verplicht in 2022 voor bestaande bouw

maart 3, 2022

Sinds 2003 zijn rookmelders verplicht voor nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 juli 2022 zullen ook in bestaande bouw rookmelders verplicht zijn. In de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

Read More

3 vragen en antwoorden over de servicekosten van je woning

juni 8, 2020 / 0 Comments

3 vragen en antwoorden over de servicekosten van je woning Dit artikel is afkomstig uit Plus Magazine. Appartementbezitters en -huurders betalen soms boven op de hypotheek of huur elke maand servicekosten. Die kunnen soms flink oplopen en zijn regelmatig een bron van conflict. Daarom de belangrijkste vragen en antwoorden hierover.

Read More

Banken trekken deur dicht voor VvE’s

september 4, 2019 / 0 Comments

Grote VvE’s hebben moeite om hun geld veilig over banken te spreiden. Slechts een handvol banken is bereid om geld voor de verplichte meerjarenbegroting bij hen te laten stallen. Daardoor komen VvE’s die meer dan 600.000 euro aan onderhoudsreserves bezitten in de knel om dat geld veilig te spreiden voor het depositogarantiestelsel.

Read More

VvE – Vereniging van eigenaren en onderhoud

mei 23, 2017 / 0 Comments

Verplichte minimale reservering Vereniging van Eigenaars (VvE) Ongeveer de helft van de VvE’s spaart te weinig. Dat kan leiden tot achterstallig onderhoud. De overheid wil daarom dat elke VvE een verplichte minimale reservering per jaar doet voor het onderhoud van het gebouw. Dit gaat in per januari 2018.

Read More