De VvE en de vrees voor precedentwerking

augustus 10, 2023

Een terugkerend onderwerp binnen VvE’s is de vrees voor precedentwerking. Tegenover die vrees van de VvE staat het eventuele belang van een individuele eigenaar die toestemming vraagt voor bijvoorbeeld het realiseren van een op- of aanbouw, het plaatsen van een airco met buitenunit, een zonnescherm en dergelijke. Veel VvE’s krijgen (regelmatig) dergelijke verzoeken van individuele eigenaars.

Read More

Warmtepomp niet verplicht voor appartementen per 2026

mei 1, 2023

Appartementseigenaars mogen ook de komende jaren hun woningen en gebouwen blijven verwarmen met een gasgestookte cv-ketel. Daarmee vormen ze – net als eigenaren van monumenten – een uitzondering op de regel dat vanaf 1 januari 2026 de warmtepomp de norm wordt.

Read More

Tegemoetkoming hoge energieprijzen voor huishoudens met blokaansluiting eind april van start

maart 31, 2023

Het prijsplafond sluit niet altijd goed aan bij huishoudens die een collectieve gas-, warmte- of elektriciteitsaansluiting (blokaansluiting) hebben. Deze groep kan daarom niet of onvoldoende gebruik maken van het prijsplafond, maar wordt wel geraakt door de hoge energieprijzen. Het kabinet heeft daarom met spoed een alternatieve regeling, de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB), uitgewerkt om ook deze groep te helpen. Het kabinet heeft de conceptregeling vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. De verwachting is dat de regeling 25 april open wordt gesteld voor aanvragen.

Read More

Opkoopbescherming in Den Haag, verhuurvergunning aanvragen

december 28, 2022

Vanaf 1 maart 2022 geldt in Den Haag opkoopbescherming voor woningen. Als u een woning koopt met een WOZ-waarde tot en met € 355.000 mag u deze niet verhuren. Onder bepaalde voorwaarden kunt u een vergunning of ontheffing krijgen om de woning toch te kunnen verhuren.

Read More

Rookmelders verplicht in 2022 voor bestaande bouw

maart 3, 2022

Sinds 2003 zijn rookmelders verplicht voor nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 juli 2022 zullen ook in bestaande bouw rookmelders verplicht zijn. In de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

Read More

3 vragen en antwoorden over de servicekosten van je woning

juni 8, 2020 / 0 Comments

3 vragen en antwoorden over de servicekosten van je woning Dit artikel is afkomstig uit Plus Magazine. Appartementbezitters en -huurders betalen soms boven op de hypotheek of huur elke maand servicekosten. Die kunnen soms flink oplopen en zijn regelmatig een bron van conflict. Daarom de belangrijkste vragen en antwoorden hierover.

Read More